Informatie over fotografie


Ik fotografeer mensen en kinderen het liefst zoals ze zijn, ontspannen en puur. En daarbij wil ik graag de liefde en het plezier wat jullie hebben vastleggen. Tijdens de fotoreportage nemen we rustig de tijd om dit te kunnen doen. Mijn fotosessies bestaan dan ook niet uit stijf geposeerde portretfoto's, ik wil jullie juist fotograferen terwijl jullie samen genieten van elkaar in een natuurlijke omgeving, zoals bijvoorbeeld de duinen.


Ik werk de hele week op afspraak en ik fotografeer uitsluitend met daglicht. Daarbij fotografeer ik altijd in de namiddag of vroege avond. Dan is het licht zachter als overdag en kunnen we de mooiste foto's maken.

In Katwijk en omgeving zijn er prachtige locaties om een fotoreportage te maken, denk aan de duinen, het strand of het bos. Maar locaties buiten Katwijk zijn uiteraard ook mogelijk. En heb je zelf een andere leuke locatie in gedachten, overleg het gerust met mij.

Kleding bepaalt ook zeker mee in de sfeer van de foto. Over het algemeen doet effen, lichte tinten kleding in pastelkleuren (bijv beige, lichtblauw, lichtroze) of aardetinten (bijv cognac, jadegroen, okergeel) het goed. Natuurlijke materialen zoals een leer of suede jasje geeft een stoere touch aan de foto's. Wil je het zomerse gevoel op de foto versterken, ga dan voor een zwierige jurkje. Twijfel je over wat aan te trekken, overleg gerust met mij, ik geef je graag advies!

Het weer is de onzekere factor voor de fotosessie wanneer je, zoals ik, uitsluitend buiten fotografeert. In geval van regen, verzetten we natuurlijk de fotosessie kosteloos.

Verwachten jullie een kindje en zou je graag een zwangerschapsreportage willen laten maken? Maak dan tijdig een afspraak voor wanneer je tussen de 33 en 36 weken zwanger bent, dan is je buik op z'n mooist.

Een newbornreportage vindt plaats bij jullie thuis wanneer jullie kindje tussen de 5 en 10 dagen oud is. Wil je een newbornreportage laten maken, neem dan alvast contact met me op zodat ik een afspraak rond je uitgerekende datum kan vrijhouden. Je ontvangt dan ook nog extra informatie over mijn werkwijze tijdens de newbornsessie.

Voor alle fotosessies geldt dat de foto's binnen 1 week via een afgeschermde online gallery thuis te bekijken zijn, waarna je je favoriete foto's zowel digitaal als foto-afdrukken kunt aangeven en bestellen.